Sunday, 9 September 2012

Jalan Yg Kususuri...~~~chapter 1

Salam.... Terasa nk mencoret tentang liku-liku perjalanan yg bernama sebuah `KarieR` plak lah...
Moga bole jadi tatapan/peringatan andai aku trlupa.. =)

Bermula dengan zaman praktikal...
Alhamdulillah,aku bertemu sebuah company yang terbaik untuk aku belajar asas yg perlu ada sbagai seorg interior designer...Walaupun kelam kabut sikit tukar tmpt praktikal last2 minute...Jalan Setiawangsa jadi sksi aku mula mengenal kehidupan hiruk pikuk Kota Metropolitan...


Hari pertama dengan berbaju kurung aku melngkah masuk,dgn hasrat nk melengkapkan tuntutan untuk berijazah.Site pertama yg aku kunjungi adalah di KL Sentral...sebuah menara baru milik syarikat pembinaan terkemuka negara...segalanya begitu mengagumkan..Ah,masih segar di ingatan mcmana Mr.Razif (bukan nama sebenar) gelakkan aku sbb dia ckp aku msti xpndai naik LRT...hoho,nsib baik dh belajar sehari sebelum tu...dlm hati sabar jela... Tp aku bersyukur sbb dberi peluang utk assist projek nie,dbwh Ms.Mas (juga bukan nama sebenar) senior yg bagiku punya aura yg awesome...
Officemates lain pun smua baik-baik belaka...di saat ada segelintir kawan2 yg mengadu xsbr nk hbiskan LI ni,tp aku sgt mghayati tempoh 3bulan yg ckup bermkna ini..Rehat bersama,beli makanan di pasar Jumaat depan Masjid Setiawangsa,futsal time..Disini aku belajar tentang Autocad...mmg diorg smua terkejut bila student 2nd year xtau acad,tp hmm...cekalkan hati n belajar dri mereka yg MAJORITINYA adalah student UITM...Sekurang2nya,tamat LI aku terus jatuh hati dgn software nie...hahaha...
Million thanks to them....


(next capter to be continue =) )




No comments:

Post a Comment

silalah komen disini!!