Sunday, 9 September 2012

Jalan Yg Kususuri...~~~chapter 1

Salam.... Terasa nk mencoret tentang liku-liku perjalanan yg bernama sebuah `KarieR` plak lah...
Moga bole jadi tatapan/peringatan andai aku trlupa.. =)

Bermula dengan zaman praktikal...
Alhamdulillah,aku bertemu sebuah company yang terbaik untuk aku belajar asas yg perlu ada sbagai seorg interior designer...Walaupun kelam kabut sikit tukar tmpt praktikal last2 minute...Jalan Setiawangsa jadi sksi aku mula mengenal kehidupan hiruk pikuk Kota Metropolitan...


Hari pertama dengan berbaju kurung aku melngkah masuk,dgn hasrat nk melengkapkan tuntutan untuk berijazah.Site pertama yg aku kunjungi adalah di KL Sentral...sebuah menara baru milik syarikat pembinaan terkemuka negara...segalanya begitu mengagumkan..Ah,masih segar di ingatan mcmana Mr.Razif (bukan nama sebenar) gelakkan aku sbb dia ckp aku msti xpndai naik LRT...hoho,nsib baik dh belajar sehari sebelum tu...dlm hati sabar jela... Tp aku bersyukur sbb dberi peluang utk assist projek nie,dbwh Ms.Mas (juga bukan nama sebenar) senior yg bagiku punya aura yg awesome...
Officemates lain pun smua baik-baik belaka...di saat ada segelintir kawan2 yg mengadu xsbr nk hbiskan LI ni,tp aku sgt mghayati tempoh 3bulan yg ckup bermkna ini..Rehat bersama,beli makanan di pasar Jumaat depan Masjid Setiawangsa,futsal time..Disini aku belajar tentang Autocad...mmg diorg smua terkejut bila student 2nd year xtau acad,tp hmm...cekalkan hati n belajar dri mereka yg MAJORITINYA adalah student UITM...Sekurang2nya,tamat LI aku terus jatuh hati dgn software nie...hahaha...
Million thanks to them....


(next capter to be continue =) )




Friday, 18 May 2012

Excitement?



Excitement? hmmmm.....mcmna nk mula nie?...lately my 'excited'ness kian berkurang....mybe i'm thinking about my FUTURE plan,so need to prepare another strategy la plak kan...Biasala manusia,mula2 nak A,dh  dpt then berhasrat utk mencapai B plak, sehingga seterusnya ....

But,i'm feel so soorryyy to my leader, Mrs C....kadang2 sy xtau dri riak wajah/kelakuan dapatkah dia mengecam perbezaannya?....sy xsngaja,sy juga cuba control keadaan itu,...



Ya Allah, sesungguhnya hanya engkau Yg Maha Mengetahui apa yg terbaik utk hamba2Mu, bantulah aku utk menjadi insan yg lebih baik dri hari2 sebelumnya...Semoga Kau bukakan jalan yg terbaik utkku ,jalan yg Kau redhai....Hablum minAllah, wahablum minannas ...amiin :)

Tetamu Allah

Salam....lama xjnguk dashboard nie....kali nie nk tulis pasal hero pujaan ramai (xketinggalan saya juga),iaitu Mr. AA...oh patutla smlm saya mimpi dia,rupanya arini diorg nk berangkat ke Tanah Suci ye,hehe ;)......alhamdulillah,syukur krna dberi kesempatan untk jd tetamu,sbg hamba Allah,tiada yg lebih indah melainkan dpt menjejakkan kaki ke bumi bertuah ini.....



Selamat menunaikan ibadah Mr. AA n isteri tercinta,insyaallah kalo ada rezki sy pun teringin nk ke sana ...biar bnyk dugaan melanda karier beliau bru2 ni,tp yakinlah Allah tahu apa yg terbaik utk hamba2Nya...

photo credit to Mr AA's instagram ;)


Friday, 10 February 2012



Salam semua...just want to share new song from Yuna,dedicated to her love,Qi Razali....sejak mula dgr lagu nie,sy rasa mcm it just perfect love song n it was expressed with heart...so sweet u Yuna...
Hopefully i can dedicate this to my future someone called 'bride-to be' in da future,insyaallah :-)
Dengan kasih sayang Allah tiada yg mustahil.....selagi ada nafas,selagi itu jgn berhenti berdoa...berharap hanya pada-Nya......







Sunday, 1 January 2012

Hope....do something...

Salam semua...
plan nk wat post pertama 1 januari 2012..tp dh terlajak msuk 2 jan plak...
nvm,i hv a hope...just like everyone do..n i know i should do something to get it...