Thursday, 14 November 2013

Love you Mr. Arrogant

Salam... 

 Entri ke 2 ku pasal drama lg... Kali ni lebih dhsyat penangannya . Cite LYMA ni tersangatlah ada bonding chemistry antara Zafrel Irham n Zara Amirah ni...


#Zara wanita yg sgt aku kagumi... Tgok 1st episod pun dh ckp 'cantiknya heroin niiii...sweet sgt pulak tu dengan hijabnya '. Zara, u inspire me a lot... Dia buktikan yg hrga dirinya sgt mahal, x terbeli dgn wang ringgit..gadis kmpung yg berpewatakan menarik... Setelah jd isteri Irham yg sah, dia cuba pula jd isteri yg baik... Ambil hati mentua n kakak ipar... N paling mahal Zara cuba xmengadu pd Irham biar apa pun cubaan mendatang.. Tu yg mahal sgt tuuu...

" saya bukannya perempuan murah , yg boleh dijual beli utk sebuah perkahwinan... Awak xkan mampu beli saya... Saya ikhlas jd isteri awak "

Cantiknya la haiii zara ni... Sukaaaa sgt heroin camni :) :) :)

Zafrel Irham... Ehem, Azlee Khairi ni bleh tahan machonya...Dulu mgkin xperasan sgt lakonan #ak7 ni... Tp Arrogantnya dia dlm ni mmg dhsyat auranya. Apa yg membuatkn citer ni menarik ialah cinta 'jual mahal' antara suami isteri nih... Mulut kata xsuka, tp hati dah berdetik cinta...protective, caring n responsibility tu terluah dri tingkah laku mereka.. Part yg best mestilah scene zara jatuh n scene blik kampung... Zafrel Irham, u prove that u r not ordinary men... Wpun arrogant x ingt tp aku tetap respect yg hero malaya ni mmg hormat org tua.. Terlihat dri cara dia jga maknya n cara dia ckp dgn mak ayah Zara...mmg menantu pilihan smua mertua la... :) 

               Hero malaya alaf baru

Bagi aku, citer ni cukup rempah rasanya... X terlalu pendek. N x terlalu pjg meleret. Suka duka pahit manis semua ada. Kahwin paksa > belajar menerima > jatuh tangga > irham protect & jaga > balik kampung > berpisah seminggu > pindah rumah >  izinkan berpoligami > zara jatuh kolam > lari ke pulau pinang > diduga lg; mak irham sakit > dipaksa kahwin sekali lagi > zara bawa diri > cinta kembali bersatu...

N episod 24 mmg xpernah gagal menyedihkan aku... Mmg zara hebat... Membakar diri demi kebahagiaan org lain... (ops,dah terlebih emosi plak..Hehe) 
Zara Amirah... U r really great woman


Tanpa diduga, msa tgok part2 akhir crita ni, msa diorg g Batu Feringgi ... Tetiba rsa bagaikan terpanggil jugak utk ke sana.. Haha, mmg lawak jugak... Besar btol pengaruh drama ni . Aku selusuri hotel tempat diorg tggal, lepak2 tepi laut n Subhanallah msa tengah berdiri menghadap laut, tgok org naik jetski... Aku bagaikan mendapat ilham.. Seolah2 Allah berikan jalan utk aku usaha dapatkan apa yg telah tertinggal... Moga momen itu akan sentiasa segar dlm ingatan..moga hatiku jua akan terus istiqamah...
     7 nov 2013... Kita buka impian baru


Last words, indahnya bercinta selepas kahwin... Cinta pada yang halal... Dan bukannya cinta yg tiada jaminan.. Moga kita semua berpeluang merasa :)